AKTUALITY Z CESTOVÁNÍ VEŘEJNOU DOPRAVOU

KORDIS informuje o změnách v cestování hromadnou dopravou v Jihomoravském kraji / Integrované novinky IDS JMK č. 12/2023

Milí čtenáři našeho Infomailu!

Začalo nám jaro a příroda nám to dává pořádně vědět. Co vzít o víkendu děti, pejsky nebo kola a vyrazit novým vlakem R13 bez nutnosti rezervace pro jízdní kolo v 9:33 z Brna na výlet na Pálavu. A z Břeclavi pak v 17:36 zase zpět? S jednodenní jízdenkou na všechny zóny za 250 Kč (v POSEIDONU za 230 Kč) můžete cestovat od Myjavy až do Křižanova, z Drosendorfu do Jevíčka nebo z Březové do Laa an der Thaya. Zkrátka křížem, krážem po našem kraji a ještě dál. A pozor, základní jednodenní jízdenka na 24 hodin platí nejen jako jízdenka pro 2 dospělé + 3 děti do 15 let, ale můžete ji využít i různým dalším kombinacím. Místo dětí mohou jet například pejsci nebo jízdní kola. A pozor, v noci ze soboty na neděli si nezapomeňte přetočit hodinky dopředu! Bude o hodinu víc.

Od některých z Vás jsme se dozvěděli, že jste v poslední době přestali náš infomail dostávat. Trochu jsme se těm internetům podívali na zoubek a věříme se to zlepší.

A i když bychom rádi změny v dopravě vynechali, až do podzimu se opět stanou tradiční přílohou našich infomailů. Vždy se snažíme přinést nejen zprávy o změnách, ale i doplnění a informace, které Vám mohou cestování s IDS JMK usnadnit a zlevnit. Pokud byste měli nějaou nejasnost a potřebovali ji vysvětlit, napište nám, třeba se odpověď bude hodit i dalším.

A nyní již k těm avizovaným výlukám. Je jich opravdu hodně. Již v sobotu budou některé vlaky S3 mezi Hl. nádražím v Brně a Kr. Polem nahrazeny autobusy. Od pondělka do čtvrtka vždy dopoledne očekávejte výluky vlaků S31 mezi Bystřicí nad Pernštejnem a  Novým Městem na Moravě. Ve středu a čtvftek proběhnou dopolední výluky na vlaku S91 mezi Strážnicí a Veselím n.M. Od čtvrtka do 6.4. bude probíhat další etapa výluky vlaků  R8 a S91 mezi Brnem – Vyškovem a Přerovem.V úterý a ve středu dpoledne čekejte výluku na vlacích S41 mezi Brnem,   Mor. Krumlovem / Ivančicemi. I v  autobusové dopravě se toho hodně děje. Počítejte s přesuny zastávek: Velká Bíteš; Laa/Thaya; Drásov, náměstí; Vyškov, Opatovice. V Břeclavi se dočasně změní trasy linek 572, 573, 574.

V noci ze soboty na neděli si nezapomeňte posunout hodinky o hodinu dopředu. Pokud jste noční ptáci, přínášíme přehled změn v dopravě, který posin času vyvolá.

Všechny podrobnosti a další výluky najdete v infomailu na odkazu: Infomail IDS JMK 12/2023. Od dneška ho už totiž nebudeme posílat v příloze. Odkaz na jeho aktuální verzi najdete vždy i na našem webu v patičce.

Přejeme Vám krásný první jarní víkend!

_______________

S JEDNODENNÍ JÍZDENKOU ZA JAREM

Není nutno kalendáře
aby slunce jasná záře
potvrdila čerstvou zprávu
která těší srdce davu.

Jaro je zde, je to jasné
nad počasím každý žasne
a turisté z oken vlaků
pozorují reje ptáků. 

Vemte děti, vemte muže
na výlet teď každý může
není drahá, to se cení
ta jízdenka jednodenní. 

O víkendu sláva, sláva
bonus navíc ještě dává
dva dospělí plus tři děti
busem, vlakem spolu letí.

Z Hradiště do Křižanova
vítá nás tam zóna nová
z Retzu zase na Myjavu
výletů mám plnou hlavu. 

__________________

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

Infomail je uložený i na odkazu: Infomail IDS JMK 12/2023.

KORDIS JMK, a.s.

koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj

23.3.2023

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava