Aktuality z cestování veřejnou dopravou

KORDIS informuje o změnách v cestování hromadnou dopravou v Jihomoravském kraji / Integrované novinky IDS JMK č. 16/2023

Milí čtenáři našeho Infomailu!

Než jsme se nadáli, přišel poslední dubnový týden a s ním těšení se na příjemné májové dny. A protože už je venku to opravdové jaro, přinášíme dnes dva tipy, kam vyrazit na víkednový výlet. Máte děti do 18 let? Pak vyražte o víkendu do některé z mnoha jihomoravských památek Národního památkového ústavu. NPÜ slaví 20 let a celý víkend mají děti a mláděž do 18 let vstupné zdarma. Druhý tip je pak na sobotu, kdy sdružení Lipka s podporou Jihomoravského kraje a města Brna v Soběšicích pořádají celodenní akci ke Dni Země.

No a samozřejmě přinášíme i přehled změn v dopravě a výluk na víkend a příští týden. Jsou naštěstí jen drobnější, ale i tak stojí za to si o nich něco přečíst. Trochu delší výluka bude od pondělí do 5.5. mezi Veselím n. M. a Starým Městem. Dotkne se linek S6, R56 a R18 – budou nahrazeny autobusy. Od pondělí do čtvrtka vždy dopoledne budou probíhat údržbové práce na trati mezi Břeclaví a Hrušovany. Od pondělí do pátku nepřetržitě pak potrvají výluky na lince S31 mezi Tišnovem a Nedvědicí, vlaky budou nahrazeny autobusy. Třetí změna je pak už příjemná. Na sobotu se chystají otevřené sklepy ve znojemských Hnanicích a linka 818 bude posílena, abyste spokojeně dojeli tam i zpět.

Podrobnosti a další výluky najdete v Infomailu na odkazu: Infomail IDS JMK 16/2023. Aktuální verzi infomailu najdete vždy i na našem webu v patičce.

______________

20 LET NÁRODNÍHO PAMÁTKOVÉHO ÚSTAVU

Všechno pučí, voní, kvete

Jaro volá: Haló, světe,

neseď doma, vezmi děti

s IDS teď výlet letí!

O víkendu je čas pravý

Památkový ústav slaví

hrady, zámky, to je síla

zdarma dětem otevírá.

Kunštát, Rájec, Bučovice

Vranov, Bítov i Lednice.

Cesta není otravou

jedem naší dopravou!

__________________

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

KORDIS JMK, a.s.

koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj

20.4.2023

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava