AKTUALITY Z CESTOVÁNÍ veřejnouo dopravou

KORDIS informuje o změnách v cestování hromadnou dopravou v Jihomoravském kraji / Integrované novinky IDS JMK č. 18/2023

4.5.2023
Milí čtenáři našeho Infomailu!

Máme před sebou další prodloužený víkend a je jasné, že bychom měli vyrazit někam na výlet. A proto od soboty opět začíná jezdit TURISTBUS – soubor dvou autobusových linek propojujících jižní Moravu s obcemi Dolního Rakouska. Letos se představuje v modernizovaném řešení – Podivín, Lednice, Hlohovec a Valtice tak získávají spojení se Schrattenbergem s možností přestupu dále směr Poysdorf a Mistelbach. Z Mikulova (s garantovanou návazností z linky 105 od Brna) pak lze dojet přes Falkenstein do Poysdorfu, kde je opět možné přestoupit na rakosukou linku VOR 560 do Mistelbachu. TURISTBUS bude fungovat o víkendech a svátcích (včetně pondělí 8.5.) až do 1. října. Mapku i jízdní řády najdete na www.idsjmk.cz/turistbus nebo v příloze.

A další dobrá zpráva: výluk a změn v dopravě je na víkend a příští týden minimum – jen několik přesunů zastávek. Předčasně se podařilo ukončit výluku ve Vyškově. Od čtvrtka až do 20.5. pak bude odřeknuto několik vlaků mezi Blanskem a Skalicí. A nezapomeňte – v pondělí 8.5. je státní svátek, jezdí se podle nedělí a v provozujsou jak cyklobusy tak i TURISTBUS! Podrobnosti a další výluky najdete v Infomailu na odkazu: Infomail IDS JMK 18/2023. Aktuální verzi infomailu najdete vždy i na našem webu v patičce.

TURISTBUS

______________

Za meze všedních dnů

sveze nás Turistbus

ta linka výletní

co jezdí o víkendech

pojí nás s Rakouskem,

projede světa kus

vyjet s ní na výlet

to je teď v módních trendech!

Nastoupit v Mikulově

šanci dát Falkensteinu

starý hrad navštívit

i křížovou cestu,

dále do Poysdorfu

projedeme lajnu

muzeum vinařství

najdeme v tom městu.

Valtice i Lednice,

také mají spojení

na Rejstnu, Schrattenberg,

Stezku bosou nohou

pohodlné cestování

návštěvníci ocení

skoro z celé Moravy

na výlet jet mohou!

__________________

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

KORDIS JMK, a.s.

koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj

4.5.2023

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava