Aktuality z dopravy hromadnou dopravou

Kordis informace č. 38/2023, 27.9.2023


Milí čtenáři našeho Infomailu!

Minulý týden jsme avizovali, že infomail nebudeme tento týden vydávat, ale nakonec se ukázalo, že výluk a změn, a to nejen negativních, bude tolik, že jsme se nakonec rozhodli pro Vás informail ještě připravit.

Nejprve dvě pozitivní zprávy. Předčasně bude ukončena výluka Rohlenka a dotčené linky pojedou počínaje nočním spojem od 30.9. po standardní trase. Druhá pozitivní zpráva je pro motoristy, brzy bude zprovozněn nový obchvat Čebína a v rámci dodělávek budou drobně upraveny trasy autobusů. Zítra 28.9. proběhnou v Tišnově známé hody, autobusové linky pojedou po jiných trasách a současně pozor, rovněž zítra některé vlaky S3 Kr. Pole – Tišnov budou nahrazeny autobusy. Pozor i v Brně. Od zítřka 28.9. do neděle bude probíhat poměrně velká výluka v Brně na Hlavním nádraží na Nádražní ulici. Týkat se bude tramvají 7, 8 a 12. Výluka bude po neděli pokračovat až do 6.10. v trochu jiném řešení (doktne se jen linky 7). V Brně rovněž zítra budou tramvaje mezi Českou a Bystrcí jezdit přes Pisárky a po Veveří místo nich pojede autobus x3. Od pondělí 2. do 5.10. počítejte na lince S41 vždy dopoledne s náhradními autobusy v různých trasách. Od úterý 3. až do 12.10. proběhne výluka na linkách R8, R12 a S71 Brno – Vyškov – Přerov

A co o zítřejším svátku? Zkuste vyrazit do Tišnova na tamní Svatováclavské hody a můžete to spojit s návštěvou rozhledny Klucanina.

SVATOVÁCLAVSKÉ HODY TIŠNOV

Na svatého Václava

v Tišnově je oslava

tančí, zpívá celé město

na buchty se mění těsto.

A kdo chce jít za dědinu

vyrazí na Klucaninu.

Podrobnosti a další výluky najdete v Infomailu na odkazu: Infomail IDS JMK 38/2023. Aktuální verzi Infomailu najdete vždy i na našem webu v patičce.

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

KORDIS JMK, a.s.

koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj

27.9.2023

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava