Správa železnic radí jak hledat informace o omezení provozu na železnici

přehled informačních kanálů k aktuální situaci na železnici a plánovaným omezením železniční dopravy

Správa železnic, státní organizace tímto podrobně informuje, jak se orientovat na webových stránkách SŽ a upozorňuje na možnosti, jak získat informace o plánovaných výlukách a mimořádnostech v omezení provozu železniční dopravy a aktuální situaci na železnici.

web: www.spravazeleznic.cz

  • Informace o aktuálním provozu na železnici naleznete na stránkách Správy železnic pod odkazem „Poloha vlaků a omezení provozu“ nebo „Aktuální situace na železnici“, ale také na následujícím linku Interaktivní mapa Správy železnic . Interaktivní mapu si můžete snadno upravit pomocí filtrů dle vlastních preferencí v sekci „Kategorie“ > „Nastavení“.
  • V sekci „Aktuální výluky“ jsou uvedeny výluky s výrazným omezením provozu na hlavním železničním koridoru mezi Prahou, Českou Třebovou a Brnem, respektive mezi Prahou, Olomoucí a Ostravou.
    Aktuální výluky – www.spravazeleznic.cz
  • Konkrétní upřesnění rozsahu a termínu výluky je známo zpravidla čtyři měsíce před jejím zahájením. Správa železnic při plánování a koordinaci výluk jedná mimo jiné s dopravci, kteří provozují své vlaky na tratích zasažených omezením provozu, a kteří následně vytvářejí dopravní opatření a zajišťují náhradní dopravu za zrušené vlaky. Proto je nutné se na jednotlivá spojení a výluková opatření informovat přímo u konkrétního dopravce. Rozdělovník všech osobních dopravců s příslušnými odkazy naleznete v sekci „Informace osobních dopravců“.

Zdroj: Správa Železnic, Oblastní ředitelství Brno, 31.10.2022

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava