Aktuality z cestování hromadnou dopravou JMK

KORDIS informuje o změnách v cestování hromadnou dopravou v Jihomoravském kraji / Integrované novinky IDS JMK č. 44/2022

Milí čtenáři našeho Infomailu!

Protože zítra i v pátek bude většina z nás doma, přinášíme Vám informace o novinkách v IDS JMK již dnes. Nakonec se přece jen několik výluk objevilo a bylo by chyba Vás na ně neupozornit.

Nejprve, jak pojede doprava: zítra, ve čtvrtek, se pojede podle víkendových jízdních řádů. V pátek v regionu pojedeme podle běžných pracovních dnů, v Brně doprava bude jako o prázdninách.

Od zítřka do neděle buďte připravení na výluku tramvají 8 v Brně – Líšni. Ve čtvrtek a v sobotu očekávejte náhradu vlaků S3 autobusy mezi Šakvicemi a Hustopečemi. A v sobotu a neděli pro změnu vybrané vlaky S3 nepojedou mezi Kr. Polem a Kuřimí. Rovněž v sobotu a neděli dopoledne proběhne menší výluka na vlakové lince S41, vlaky budou nahrazeny autobusovou linkou xS41. A do třetice v sobotu a neděli bude probíhat oprava komunikace mezi Nesovicemi a Milonicemi, ovlivní jízdní řády linek 643, 650 a 651.

V pondělí a úterý  dopoledne nahradí autobusy vlaky S91 mezi Veselím nad Moravou a Vrbovcemi.  Smutnou zprávu máme pro obyvatele Jedovnic a okolí. Oprava silnice mezi Křtinami a Jedovnicemi se protahuje a autobusy 201 pojedou minimálně do 10.12. stále ještě přes Rudici.

Hodně z nás má před sebou 4 dny volna. Využijme ošklivé počasí k vánočním nákupům. Nemusíme na ně jet hned autem. Veřejná doprava udělá stejně dobrou službu a nebudeme hledat místo k parkování. Již minulý týden jsme upozorňovali na zajímavou výstavu vláčků v Židlochovicích – vyražte na ni přímým vlakem z Brna! A pokud byste se chtěli schovat před plískanicí – zajeďte si do stále otevřené jeskyně Výpustek u Křtin. V podzemí je teplota stálá a možná je tam i více sucho než teď venku!

Přejeme Vám krásný svátek, víkend i celý příští týden!

___________________

NÁKUPNÍ SVÁTEK

Na sedmnáctém listopadu
nevidíme žádnou vadu
volným dnem ho oslavíme
déle spáti zítra smíme.
Jak využít volné chvíle?
na nákupy jeďme čile
Vánoce jsou cuby dup
tak je třeba pustit chlup.
Nechme auto v klidu doma
parkovištěm zácpa cloumá
dávno není otravou
jet veřejnou dopravou!

__________________

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

Infomail je uložený i na odkazu: Infomail IDS JMK 44/2022.

KORDIS JMK, a.s.

koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj

16.11.2022

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava