Aktuality z cestování veřejnou dopravou

KORDIS informuje o změnách v cestování hromadnou dopravou v Jihomoravském kraji / Integrované novinky IDS JMK č. 25/2023

23.6.2023

Milí čtenáři našeho Infomailu!

Přinášíme Vám trošku klidnější Infomail, který informuje jen o několika menších změnách v dopravě. Hlavní zprávou je náhrada vlaků S82 mezi Znojmem a Retzem a dále směr Vídeň náhradní autobusovou dopravou. Jde o dlouhodobou výluku od 1.7. na celé prázdniny. Z různých důvodů se přesunují nebo ruší zastávky zejména v Olšanech, Strážnici, Pavlicích, V. Bíteši v Brně na nám. 28. října. O víkendu v Brně počítejte s náhradními autobusy za tramvaj 4 mezi Mosteckou a Babickou.

A už dnes od 17. hodin do brzkých ranních hodin počítejte v Brně s úplnou uzavírkou na ulici Minské, kde se bude konat již tradiční akce Minská Open. A touto informací se dostáváme k bohaté nabídce významných akcí na víkend:

1) Ve Slavkově se koná v sobotu tradiční Veteránfest. Opět bude doplněný jízdami bezplatných historických autobusů od vlaků a k vlakům na slavkovské nádraží. Jeďte do Slavkova vlakem, svezte se zadarmo historickým autobusem a ještě k tomu nemusíte hledat parkování. Vlaky jezdí každou hodinu.

2) V Brně hned vedle Minské – na Kraví Hoře se koná Svatojánský týden a dnes večer vyvrcholí festivalem Svatoján na vidličce

3) Kdo jste z Břeclavska nebo se zajímáte o leteckou dopravu – vyražte v sobotu nebo neděli opět na tradiční Letecký den na letiště Břeclav.

4) A pokud by Vám z toho všeho bylo horko, můžete využít posílené autobusové spoje do Aqualandu Moravia!

Přejeme Vám krásný víkend a celý příští týden. Děti se už určitě těší na jedničky.

Podrobnosti a další výluky najdete v Infomailu na odkazu: Infomail IDS JMK 25/2023. Aktuální verzi infomailu najdete vždy i na našem webu v patičce.

______________

VETERÁNFEST AUSTERLITZ

Pod slavkovskou oblohou

jsou teď všichni na nohou

leští, smýčí, sečou trávu

chystají tu velkou slávu.

Srazí se tam veteráni

neznámí i dobře známí

motocykly, stará auta

zkrátka jedna velká parta.

Nehledejte parkoviště

vemte s sebou ženu, sviště

vlakem jeďte do Slavkova

říkáme to zas a znova

od nádraží k zámku šlusem

historickým autobusem!

__________________

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

KORDIS JMK, a.s.

koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj

23.6.2023

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava