aktuality z cestování veřejnou dopravou

KORDIS informuje o změnách v cestování hromadnou dopravou v Jihomoravském kraji / Integrované novinky IDS JMK č. 31/2023

11.8.2023
Milí čtenáři našeho Infomailu!

je zde opět nový infomail, v němž Vám přinášíme zprávy a novinky z IDS JMK.

Již ode dneška počítejte s výlukou na lince S41 mezi Brnem a Ivančicemi / Mor. Krumlovem. Do 17.8. bude trvat první etapa a poté až do konce srpna naváže druhá etapa. Všechny vlaky S41 budou nahrazeny autobusovými linkami jezdícími po různých trasách.

O víkendu dojde k úpravě provozu ve Znojmě v oblasti ul. Jarošova na linkách 802 a 806. Od pondělí do neděle bude prováděna oprava komunikací v Brně mezi Lesnou a Soběšicemi a linka 43 se na tuto dobu dočasně vrátí do Vranova.

Od pondělí pak nastává poměrně zásadní změna v Brně na linkách 501 a 51. Z důvodu komplikací při průjezdu ulicí Vídeňskou jsou v odpolední době ukončeny na zastávce Ořechovská a pro cestu do Brna / z Brna je nutné použít tramvaj 2.

A na závěr tradiční přehled změn a přesunů zastávek: Veselí n. M., u polikliniky; V. Bílovice, kovárna; Lednice, škola; Brno, Bohunická; zastávky ve V. Pavlovicích; Milovice, rozc.; Přítluky, pod věží.

A kam o víkendu? Akcí se urodilo obrovské množství. Vybrali jsme tři, které Vás mohou zajímat: Jihomoravský kraj pořádá v Letovicích další kolo Festivalu plného chutí. Jen jednou za 4 roky se koná Slovácký rok v Kyjově a je to právě tento víkend. A pokud byste se chtěli podívat k sousedům, můžeme doporučit již tradiční Zwiebelfest / Cibulové slavnosti v Laa an der Thaya, kam dojedete každé dvě hodiny autobusem 104. Podrobnosti a další výluky najdete v Infomailu na odkazu: Infomail IDS JMK 31/2023. Aktuální verzi infomailu najdete vždy i na našem webu v patičce.

O VÍKENDU ZA ZÁBAVOU

V sobotu jsou Letovice

plné lidí převelice.

Kam se žene lidí hnutí?

Na Festival plný chutí!

Jídla plno, zábava

hudba k tomu vyhrává

Brichta, Xindl, Cristovao

pobaví nás natrvalo.

Celý víkend po Kyjově

galánky i galánové

slaví, tančí, krok sun krok

mají tam Slovácký rok.

Jako jednu z dalších cest

plánujeme Zwiebelfest

v Laa na té slavnosti

cibulí nás pohostí.

__________________

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

KORDIS JMK, a.s.

koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj

11.8.2023

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava