aktuality z cestování veřejnou dopravou

KORDIS informuje o změnách v cestování hromadnou dopravou v Jihomoravském kraji / Integrované novinky IDS JMK č. 33/2023

25.8.2023
Milí čtenáři našeho Infomailu!

je zde opět nový infomail, v němž Vám přinášíme zprávy a novinky z IDS JMK. Opět samé dobré zprávy – na víkend se chystá jen několik málo výluk a příští týden bude z tohoto pohledu rovněž klid.

O vikendu počítejte v Brně s výlukou tramvají 2 a 4 a nočních busů N97 a N99 – nebude obsluhována zastávka Malinovského náměstí ve směru Cejl a omezena bude i obsluha zastávek Tkalcovská a Körnerova směr Stará osada.

Rovněž o víkendu v Brně, Komíně počítejte s úplnou uzavírkou ulice Štursovy, to změní v dané oblasti trasy trolejbusů, okružních autobusů i nočních linek.

Již od pátku večera do pondělí brzy ráno bude omezena obsluha zastávky Jiříkovice, Motorest Rohlenka linkami 601, 602 a 702 a rovněž zastávky Slatina, rozcestí linkou 78.

A opět se nám mění a přesouvají zastávky: Trstěnice; Lanžhot, Jednota; Rousínov, Rousínovec; Laa an der Thaya, Stadtplatz.

A tip na víkend? Co si udělat polookružní výlet z Brna v 11:00 novým vlakem Moravia do Letovic a odtud navazujícím autobusem 275 krásnou zvlněnou krajinou přes malebné vesničky Vranová, Sulíkov, Rozsíčka, Ústup a Kněževes do Olešnice? Slyšeli jste už o nich? V sobotu v Olešnici Český svaz chovatelů pořádá krajskou výstavu mladých chovatelů a závod v králičím hopu! Z Olešnice do Brna pak večer můžete přímým busem. Poslední jede před půl osmou. I cesta je cíl!

Podrobnosti a další výluky najdete v Infomailu na odkazu: Infomail IDS JMK 33/2023. Aktuální verzi infomailu najdete vždy i na našem webu v patičce.

_________________

POSLEDNÍ LETNÍ VÝLETY

Ještě je čas na výlety
na návštěvu strýce, tety
zajet k vodě, na hrad, zámek
na pouti vykoupit krámek.

Tam či tam ať vede cesta
do města anebo z města
vyjeďte si busem, vlakem 
expresem či motorákem.

Dejte autu dovolenou
jistě ji má zaslouženou.

otestujte Moravie
ochladí Vás, když z vás lije!

Nebo nové autobusy
každý cestu zkusit musí

a kdo nezná jízdní řád

s POSEIDONem chodí spát.

__________________

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

KORDIS JMK, a.s.

koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj

25.8.2023

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava