Aktuálně z cestování veřejnou dopravou JMK

KORDIS informuje o změnách v cestování hromadnou dopravou v Jihomoravském kraji / Integrované novinky IDS JMK č. 34/2023


1.9.2023

Milí čtenáři našeho Infomailu!

máme zde poslední prázdninový Infomail. Tentokrát je připravovaných změn velké množství. Doporučujeme se s nimi seznámit!

Jak je již tradicí,  na začátku školního roku se mění větší počet jízdních řádů v Brně i některé jízdní řády v regionu. Mimo Brno od 4. září opět začínají jezdit posilové školní spoje a na lince S3 opět bude platit  patnáctiminutový interval ve špičce mezi Tišnovem a Brnem. Vedle těchto změn samozřejmě proběhnou i další změny a výluky. Nové jízdní řády postupně zveřejňujeme na našem webu.

A nyní již k výlukám. Od pondělí do středy dopoledne budou mezi Břeclaví a Mikulovem vlaky S8 nahrazeny autobusy. Na déle než měsíc od pondělí až do 8.10. budou vlaky S31 mezi Nedvědicí a Bystřící nad Pernštejnem nahrazeny autobusy. O víkendu proběhne závažná výluka mezi Znojmem a Vratěnínem a nebude možné obsloužit Drosendorf. Od pondělí 4. září je nutné kvůli komplikacím s průjezdností dále upravit jízdní řády linek 51 a 501. V sobotu na Vyškovsku proběhne Rally a změní trasy více autobusů. Od pondělí začíná další etapa výluky ve Žďárné. A od úterý se mění trasa linky 258 kvůli výluce v Jabloňanech.

A tradiční přehled aktuálních změn zastávek: Líšeňské hody v Brně ruší v sobotu dopravu na zastávkách Šimáčkova, Kubelíkova, Obecká a Líšeň, hřbitov; kvůli Tišnovským hodům se ruší zastávka Tišnov, náměstí; dočasně se ruší zastávka Svinošice, náves; přesunují se zastávky: Koryčany, náměstí; Morašice; Želeč, křižovatka; Račice.Pístovice, točna;

Podrobnosti a další výluky najdete v Infomailu na odkazu: Infomail IDS JMK 34/2023. Aktuální verzi Infomailu najdete vždy i na našem webu v patičce.

_________________

DO ŠKOLY S PŘEDPLATNÍ JÍZDENKOU

Je konec prázdnin a konec léta

děti se slétají z celého světa

ve školách lesknou se lavice

prvňáčci těší se velice

na nové kamarády, učitele

do školy míří směle.

Jet autem do školy je špatná cesta

ať jde o vesnice anebo města

lepší jít pěšky či veřejnou dopravou

i cesta do školy stane se zábavou

stačí mít jízdenku roční či čtvrtletní

penízky ušetříš, jak dobrá účetní.

__________________

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

KORDIS JMK, a.s.

koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj

1.9.2023

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava