Aktuality z dopravy hromadnou dopravou

Kordis informace č. 40/2023, 12.10.2023


Milí čtenáři našeho Infomailu!

Uběhl další týden a máme před sebou polovinu října. Podle meteorologů zbývá už jen několik málo posledních teplých dnů. Využijme je na maximum a vyražme o víkendu z Brna zvláštním vlakem na tradiční Burčákový pochod do Mutěnic.

Dokonce nás o víkendu a příští týden ani nečeká nějaké větší množství výluk a změn v dopravě. Zkusme se na ně trochu podívat. O víkendu se připravte na výluku vlaků S2 mezi Brnem a Křenovicemi. Pojedou dvě náhradní autobusové linky. Rovněž o víkendu v Brně počítejte s výlukou tramvají na ulici Pekařské, tramvaje 5 a 6 pojedou přes nám. Svobody a Hybešovou, podobná výluka pak proběhne ještě o týden později. O tomto a dalším víkendu budou změněny trasy autobusů 664 a 666 ve Vlkoši. A poslední významnější výlukou je náhrada vlaků mezi Veselím nad Moravou a Starým Městem příští úterý.

Další drobné změny najdete v příloze.

———————————————————————————————

BURČÁKOVÝ POCHOD MUTĚNICE

Vinohrad obrán jest

hora je pustá

už jenom tráva tam

veselé vzrůstá.

Ve sklepech bobule

skupenství mění

z pevného tekuté

v sudech to pění.

Krajina barevná.

k výletu volá

vyražme právě teď

než bude holá.

Plný je demižon

plné jsou sudy

cíl dneska jasný je –

Mutěnské búdy.

Podrobnosti a další výluky najdete v Infomailu na odkazu: Infomail IDS JMK 40/2023. Aktuální verzi Infomailu najdete vždy i na našem webu v patičce.

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

KORDIS JMK, a.s.

koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj

12.10.2023

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava