Haló – Výpověď smlouvy na odvozy popelnic – 7.9.2020

Dobrý den, pane starosto,
v srpnovém zpravodaji sem se dočetl, že byla vypovězena smlouva naší svozové společnosti. Co vás k tomu vedlo? V naší ulici nebyl s popelářema nikdy problém, jsou to hodní hoši a pomáhají i starším třeba uklidit popelnice do domu. Je možné se dozvědět víc o důvodech výpovědi, znamená to že budeme firmu měnit? O.Ch.

Odpověď:
Dobrý den, brzy bude platit zákaz skládkování recyklovatelných a využitelných odpadů a výhledově se obcím zásadně zvýší i poplatek za ukládání komunálního odpadu na skládky. Produkování a zacházení s odpady, jeho dopady na životní prostředí a na rozpočet obce se stává nutným tématem. Smluvní vztah se svozovou společností FCC, pův. ASA je mnohaletá historie a aktualizace podmínek poskytovaných služeb probíhala schvalováním dodatků, čímž se náš smluvní vztah stával čím dál více nepřehledným. Společně jsme zavedli třídění odpadu z domu, vypracovali plán odpadového hospodaření a aktualizovali vyhlášku k systému zacházení s odpady, což svědčí o dobré spolupráci. Vypovězením stávajících smluvních podmínek se otevírá možnost započetí nové spolupráce při hospodaření s odpady tak, aby vyhovovala platné legislativě a zejména musíme přejít na efektivní systémy, které nejen přispívají ke zvýšení podílu vytříděného odpadu, ale jsou i ekonomický výhodné a v souladu s trvale udržitelným rozvojem. S pozdravem, F.O.

II. Dobrý den, pane starosto, děkuji za rychlou odpověď. Je možné do smlouvy někde nahlédnout?

Odpověď II.:
Dobrý den,  jak jsem uvedl již v minulé odpovědi, smluv a dodatků je mnoho. Na dokumenty v elektronické podobě lze nahlédnout vzdáleným přístupem, pokud je pro Vás toto vyhovující. Případně se ozvěte a domluvíme si termín Vaší návštěvy. S pozdravem, starosta

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Halo, starosto!